Format:
in Gujarati | ITX in ITRANS scheme |
સંસ્કૃત HTML in different language scripts | Information and Links
-
| | |
અખિલાણ્ડમણ્ડલમ્ (અનુવાદકઃ - મુથલપુરં મોહનદાસઃ) | akhilANDamaNDalam | (Video)
-
| | |
અગ્રે ચલ અગ્રે ચલ | agrechala | (Scan)
-
| | |
અનુશાસનમ્ મા કુરુ દર્પં | anushAsanam | (Text, Video)
-
| | |
અન્તર્યામી મમ ભગવાન્ | God within | (Scan)
-
| | |
અભિમાનવિચારોયં | abhimAnavichAroyaM | (Wiki)
-
| | |
અમરભરતભુવનજાઃ | amarabharatabhuvanajAH | (Audio)
-
| | |
અમરભારતી આવાહન (સંસ્કૃતગૌરવગાન સંસ્કૃતપ્રચારગીત, હિન્દી) | amarabhAratI AvAhana | (Scans 1, 2)
-
| | |
અમરભારતીસ્તોત્રમ્ (શઙ્કરનારાયણઃ રચિતમ્) | amarabhAratIstotram | (Text)
-
| | |
અમરવાણીવન્દના | amaravANIvandanA | (Scan)
-
| | |
અમરસંવાદઃ સંસ્કૃતારતયઃ | amarasa.nvAdaH Sanskrit Prayer Arati Collection | (Sanskrit Arati Prayer collection)
-
| | |
અમૃતમેવજલમ્ (મુત્તલપુરમ્ મોહનદાસરચિતમ્) | amRRitamevajalam | (Text)
-
| | |
અમૃતમેવજલમ્ (મુત્તલપુરમ્ મોહનદાસરચિતમ્) | sUryoham | (Text)
-
| | |
અમૃતસ્ય પુત્રા વયં | amRRitasya putrA vayaM | (Wiki, Videos 1, 2, 3)
-
| | |
અમ્બા કુટુમ્બસ્ય નેત્રમ્ (સંગીતાવલિઃ) | ambA kuTumbasya netram | (video)
-
| | |
અમ્બા પૃચ્છતિ (સંસ્કૃતાનુવાદ) | ambA pRRichChati | (Video, Original 1, 2)
-
| | |
અમ્બા (સંસ્કૃતગીતમ્) | ambA (gItam) | (Video)
-
| | |
અમ્બે શારદે માતઃ સરસ્વતિ | ambe shArade | (Scan)
-
| | |
અયિ જનનિ માં પાહિ | ayi janani mAM pAhi | (Wiki)
-
| | |
અરવિન્દો વિજયતે (રાષ્ટ્રગીતાઞ્જલિઃ) | aravindo vijayate | (Text)
-
| | |
અવનિતલં પુનરવતીર્ણા સ્યાત્ | avanitalaM punaravatIrNA syAt | (Wiki, Videos 1, 2, 3)
-
| | |
અહં પ્રભાતે ઉત્તિષ્ઠામિ | ahaM prabhAte uttiShThAmi | (gItAni)
-
| | |
આકાશનીલિમા ૨ (વિજયન્ પટ્ટામ્બી રચિતમ્ પશ્યતુ મિત્રક આકાશં) | AkAshanIlimA 2 | (Text)
-
| | |
આકાશનીલિમા (વિજયન્ પટ્ટામ્બી રચિતમ્) | AkAshanIlimA | (Text)
-
| | |
આગચ્છેમ વા? સંસ્કૃત પ્રશિક્ષણશિબિરસ્ય આમન્ત્રણમ્ | Sanskrit Training Invitation AgachChema Va |
-
| | |
આગતોઽસ્તિ કેરલેષુ (મુથલપુરં મોહનદાસરચિતમ્) | Agatosti keraleShu | (Video)
-
| | |
આદર્શ શિક્ષા પદ્ધતિઃ (રાષ્ટ્રગીતાઞ્જલિઃ) | Adarsha shikShA paddhatiH | (Text)
-
| | |
આમ્લં દ્રાક્ષાફલમ્ એકઃ શ્રૂગાલઃ | AmlaM drAkShAphalam ekaH shrUgAlaH | (Video 1, 2, 3)
-
| | |
આયાહિ રે આયાહિ રે | AyAhi re AyAhi re | (Wiki, 1, 2, 3, 4)
-
| | |
આરાધયેમ નિજરાષ્ટ્રમ્ | ArAdhayemanijarAShTram | (Videos 1, 2, Hindi 1, 2)
-
| | |
આશંસા વચનમ્ (વિજયન્ પટ્ટામ્બી રચિતમ્) | AshaMsA vachanam | (Text)
-
| | |
ઇયં માતૃભૂમિઃ (પ્રશસ્યમિત્રશાસ્ત્રીવિરચિતા) | iyaM mAtRibhUmiH | (Scan)
-
| | |
ઇયમસ્માકં ભારતમાતા સર્વજનાનાં સમગ્રભૂમિઃ | iyamasmAkaM bhAratamAtA | (Video)
-
| | |
ઈશ્વરચિન્તનમેકં શરણં (અનુવાદકઃ - મુથલપુરં મોહનદાસઃ) | IshvarachintanamekaM sharaNaM | (Video)
-
| | |
ઉત્તિષ્ઠત જાગ્રત (ગ. બા. પળસુલેન રચિતમ્) | uttiShThata jAgrata | (Scan, Info)
-
| | |
ઉદારભારતવન્દના (ભારતરાષ્ટ્રગીતમ્) | udArabhAratavandanA | (Text)
-
| | |
ઉદિતે સૂર્યે ધરણી વિહસતિ (લાલનગીતં સમ્પદાનન્દમિશ્રઃવિરહિતમ્) | udite sUrye dharaNI vihasati | (Text, Videos 1, 2, Hindi, English)
-
| | |
ઉદ્ધવ! મથુરાપતિસન્દેશમ્ | uddhava! mathurApatisandesham | (Scan)
-
| | |
ઉદ્ધવ! યાહિ કથય યદુનાથમ્ | uddhava! yAhi kathaya yadunAtham | (Scan)
-
| | |
ઉદ્ધવ! યાહિ કથય વ્રજબાલામ્ | uddhava! yAhi kathaya vrajabAlAm | (Scan)
-
| | |
ઉદ્ધવ! સ્મારય પ્રેમવિધાનમ્ | uddhava! smAraya premavidhAnam | (Scan)
-
| | |
એકં સદ્ બહુધા વિલોક્યતે ભારતમ્ | ekaM sad bahudhA vilokyate bhAratam | (Text, BVP Intro)
-
| | |
એકઃ અનેકે, ભારતસ્ય જનાઃ સર્વે એકં | ekaH aneke | (Video)
-
| | |
એકઃ શૃગાલઃ વનં ગચ્છતિ | ekaH shRigAlaH vanaM gachChati | (Video)
-
| | |
એત બાલકાઃ દર્શયામિ | etabAlakAHdarshayAmi | (Wiki)
-
| | |
એહિ એહિ ચન્દિર | ehi ehi chandira | (gItAni)
-
| | |
એહિ રે સમર્પયેમ | ehiresamarpayema | (Wiki, Video 1)
-
| | |
ઓતો ઓતો મોહન કેતો | oto oto mohana keto | (gItAni)
-
| | |
કન્યાઓં કો સંસ્કૃતશિક્ષા (સંસ્કૃતગૌરવગાન સંસ્કૃતપ્રચારગીત, હિન્દી) | kanyAoM ko saMskRitashikShA | (Scans 1, 2)
-
| | |
કરુણાનિધે પ્રભો નો દોષાન્ ક્ષમસ્વ ભગવન્ | karuNAnidhe prabho no | (Text_
-
| | |
કાનનશ્રીઃ (વિજયન્ પટ્ટામ્બી રચિતમ્) | kAnanashrIH | (Text)
-
| | |
કારણષટ્કગીતમ્ (કૃષ્ણદાસવિરચિતમ્) | kAraNaShaTkagItam | (a href="https://youtu.be/7R3ybmuv2p4">Video)
-
| | |
કાલિદાસઃ જને જને | kAlidAsaHjanejane | (Wiki, Videos 1, 2)
-
| | |
કિયદ્-યુધાનાઃ મૃત્યુગતાઃ? | kiyadyudhAnAH mRRityugatAH | (Videos 1, 2)
-
| | |
કુરુત વીરાઃ કર્મધીરા | kuruta vIrAH karmadhIrA | (gItAni)
-
| | |
કુરુધ્વમદ્યસજ્જતામ્ | kurudhvamadyasajjatAm | (Wiki)
-
| | |
કુરુ સમર્પણમ્ | kuru samarpaNam | (Text)
-
| | |
કુર્વન્તુ હે મિત્રાણિ ભવન્તો ભારતે ભ્રમણમ્ (જય ભગવાન શાસ્ત્રી વિરચિતમ્) | kurvantu he mitrANi bhavanto bhArate bhramaNam | (Videos 1, 2)
-
| | |
કૃત્વાનવદૃઢસઙ્કલ્પમ્ | kRRitvAnavadRRiDhasankalpam | (Wiki, Videos 1, 2, 3)
-
| | |
કૃષકઃ (રાષ્ટ્રગીતાઞ્જલિઃ) | kRRiShakaH | (Text)
-
| | |
કૃષીવલગીતમ્ | kRRiShIvalagItam | (Text, Video)
-
| | |
કૃષ્ણ કૃષ્ણ, આમમ્બ | kRiShNa kRiShNa, Amamba | (video)
-
| | |
કૃષ્ણક્રિયાષટ્કગીતમ્ (કૃષ્ણદાસવિરચિતમ્) | kRRiShNakriyAShaTkagItam | (a href="https://youtu.be/L6hdJeTETyM">Video)
-
| | |
કેરલં મનોહરમ્ (વિજયન્ પટ્ટામ્બી રચિતમ્) | keralaM manoharam | (Text)
-
| | |
કેશવાષ્ટકમ્ ૩ (હેડગેવારસ્તુતિઃ હિન્દુર્વિશાલગુણસિન્ધુરપીહલોકે) | heDagevAra keshavAShTakam 3 | (Scan, Audio, Info)
-
| | |
કોવિડવ્યાપનકાલે લોકે (મુથલપુરં મોહનદાસરચિતમ્) | koviDavyApanakAle loke | (Video)
-
| | |
ક્રાન્તિગીતમ્ (રાષ્ટ્રગીતાઞ્જલિઃ) | krAntigItam | (Text)
-
| | |
ક્રિયાસિદ્ધિસ્સત્ત્વેભવતિ | kriyAsiddhissattvebhavati | (Wiki, Video 1, 2)
-
| | |
ગગનતલમ્ કમલદલમ્ | gaganatalam kamaladalam | (Audio)
-
| | |
ગઙ્ગા પુનાતિ ભાલં રેવાકટિપ્રદેશમ્ | gangA punAti bhAlaM revAkaTipradesham | (Text, BVP Intro)
-
| | |
ગઙ્ગેવહસ્યનિશમ્ કથમ્ | gangevahasyanisham | (Dance Video)
-
| | |
ગણતન્ત્રદિવસઃ (રાષ્ટ્રગીતાઞ્જલિઃ) | gaNatantradivasaH | (Text)
-
| | |
ગણપતિરક્ષાકવચગીતમ્ (કૃષ્ણદાસવિરચિતમ્) | gaNapatirakShAkavachagItam | (Video)
-
| | |
ગણેશસ્તુતિગીતમ્ | gaNeshastutigItam | (Scan)
-
| | |
ગીતમાલા વસિષ્ઠગણપતિમુનિવિરચિતા (અગ્નિ, ગણપતિ, ઇન્દ્ર, વાયુ, સૂર્ય, દશાવતાર, અમ્બિકા, રેણુકા, ગુરુ, યોગસાર) | gItamAlA by vasiShThagaNapatimuni | (Scan)
-
| | |
ગીતાગીતિકા (હરેકૃષ્ણમેહેરવિરચિતા) | gItAgItikA | (Text and translation, Collection)
-
| | |
ગીર્વાણવાણી (રાષ્ટ્રગીતાઞ્જલિઃ) | gIrvANavANI | (Text)
-
| | |
ગુણગણમણ્ડિતયદુવરલસિતા | guNagaNamaNDitayaduvaralasitA | (Wiki, Video 1)
-
| | |
ગેહે ગેહે સંસ્કૃતભાષા ભવતાત્ પુનરપિ વાણી | gehegehesaMskRRitabhAShAbhavatAtpunarapivANI | (Text, Video, BVP Intro)
-
| | |
ગોકુલે નન્દકિશોરઃ કૃષ્ણગીતમ્ (મુથલપુરં મોહનદાસરચિતમ્) | gokule nandakishoraH | (Video)
-
| | |
ગ્રામલક્ષ્મી (રાષ્ટ્રગીતાઞ્જલિઃ) | grAmalakShmI | (Text)
-
| | |
ગ્રામે નગરે સમસ્તરાષ્ટ્રે રચયેમ સંસ્કૃતભવનમ્ | grAmenagaresamastarAShTre | (Wiki, Videos 1, 2, 3)
-
| | |
ઘર ઘર સંસ્કૃત કા પ્રચાર હો (સંસ્કૃતગૌરવગાન સંસ્કૃતપ્રચારગીત, હિન્દી) | ghara ghara saMskRita kA prachAra ho | (Scans 1, 2)
-
| | |
ચટક ચટક | chaTaka chaTaka | (Videos 1, 2, 3)
-
| | |
ચન્દ્રોદયઃ ૧ (વિજયન્ પટ્ટામ્બી રચિતમ્ ઉદેતિ ચન્દ્રમા દૂરે) | chandrodayaH 1 | (Text)
-
| | |
ચન્દ્રોદયઃ ૨ (વિજયન્ પટ્ટામ્બી રચિતમ્ ઉદેતિ મેઘમાલાસુ) | chandrodayaH 2 | (Text)
-
| | |
ચમૂઃપ્રવૃત્તાસંસ્કૃતબન્ધૂનામ્ | chamUHpravRRittAsaMskRRitabandhUnAm | (Wiki)
-
| | |
ચિરનવીના સંસ્કૃતા એષા | chiranavInAsaMskRRitA | (Wiki, Videos 1, 2, 3)
-
| | |
જગતિ વિજયતાં સદા જયન્તી | jagati vijayatAM sadA jayantI | (Scan)
-
| | |
જગદમ્બા-ગીતિકા (હરેકૃષ્ણમેહેરવિરચિતા જય જગદમ્બા નમોઽસ્તુ તે) | jagadambA-gItikA | (Text, Collection)
-
| | |
જગદીશ્વરીવન્દના | Jagadishvari Vandana | (Scan)
-
| | |
જગન્નાથગીતામૃતમ્ ૪ (એહિ મુરારે કુઞ્જવિહારે) | Jagannatha Gitamritam 4 |
-
| | |
જગન્નાથગીતામૃતમ્ ૫ (દીનબાન્ધવ હે, જય જગન્નાથ હરે) | Jagannatha Gitamritam 5 |
-
| | |
જનનીપદવન્દના | jananIpadavandanA | (Scan)
-
| | |
જનહિતકરણી ભવનિધિતરણી સંસ્કૃતિપરમ્પરા | janahitakaraNI bhavanidhitaraNI saMskR^itiparamparA | (Text, BVP Intro)
-
| | |
જન્મદિનગીતમ્ ૧ (અદ્ય જન્મદિને તે) | adya janmadine te | (gItAni, Video)
-
| | |
જન્મદિનગીતમ્ ૨ (તેજોમયાનન્દવિરચિતમ્, જન્મદિનમિદમ્ અયિ પ્રિય સખે) | janmadinamidam ayi priya sakhe | (Videos 1, 2, 3, Chords)
-
| | |
જન્મદિનગીતમ્ ૩ (સુદિનં સુદિનં જન્મદિનં તવ) | janmadinamidam 3 sudinaM sudinaM janmadinaM tava | (Videos 1, 2)
-
| | |
જન્મદિવસપઞ્ચકમ્ (સુદિનં તવ જન્મદિનં યદુપસ્થિતમદ્ય સુચારુતમમ્) | janmadivasapanchakam sudinaM tava janmadinaM | (Hindi)
-
| | |
જયગાનમ્ (ભારતરાષ્ટ્રગીતમ્) | jayagAnam | (Text)
-
| | |
જયજનનિ (ભારતરાષ્ટ્રગીતમ્) | jayajanani | (Text)
-
| | |
જય જયતુ સુરવાણિ | Jaya Jayatu Suravani | (Text, Audio)
-
| | |
જય જય ભારતદેશ | jaya jaya bhAratadesha | (Wiki)
-
| | |
જય જય ભારતમાતઃ (ભારતરાષ્ટ્રગીતમ્) | jayajayabhAratamAtaH | (Text)
-
| | |
જય જય મઙ્ગલશીલે (વિજયન્ પટ્ટામ્બી રચિતમ્) | jayajayamangalashIle | (Text)
-
| | |
જયજયહેભગવતિ | jayajayahebhagavati | (Text 1, 2, Videos 1, 2, 3, 4, 5)
-
| | |
જયતાત્ કોમલકેરલધરણિ (વિજયન્ પટ્ટામ્બી રચિતમ્) | jayatAt komalakeraladharaNi | (Text)
-
| | |
જયતાત્ મઙ્ગલે ધન્યે (વિજયન્ પટ્ટામ્બી રચિતમ્) | jayatAt mangale dhanye | (Text)
-
| | |
જયતાત્સંસ્કૃતવાણી | jayatAtsaMskRRitavANI | (Wiki)
-
| | |
જયતિ જયતિ ભારતમાતા | jayati jayati bhAratamAtA | (Viedos 1, 2)
-
| | |
જયતુ જનની જન્મભુમિઃ પુણ્યભુવનં ભારતમ્ (સાર્થમ્ હરેકૃષ્ણમેહેરવિરચિતમ્) | jayatujananI janmabhumiH puNyabhuvanaM bhAratam | (Text and translation, Info, Collection, bvp, Wiki, Video 1, 2, 3, 4)
-
| | |
જયતુ જયતુ મે ભારતદેશ (રાષ્ટ્રગીતાઞ્જલિઃ) | jayatu jayatu me bhAratadesha | (Text)
-
| | |
જયતુ જયતુ સંસ્કૃતમ્ | jayatujayatusaMskRRitam | (Wiki)
-
| | |
જયતુ ભારતમ્ (નૌકાગાનમ્) ભારતામ્બે જગન્માતે, માતુર્માતે વન્દનં તે | jayatu bhAratam (naukAgAnam) | (Text)
-
| | |
જયતુ ભારત સૈનિકવાહિની (હરેકૃષ્ણમેહેરવિરચિતમ્) | jayatu bhArata sainikavAhinI | (Text, Collection)
-
| | |
જયતુ સુભાષ (રાષ્ટ્રગીતાઞ્જલિઃ) | jayatu subhASha | (Text)
-
| | |
જયત્વિયં વસુન્ધરા જયત્વિયં વસુન્ધરા | jayatviyaM vasundharA jayatviyaM vasundharA | (Text, BVP Intro)
-
| | |
જય દુર્ગે શિવદે (હરેકૃષ્ણમેહેરવિરચિતમ્ નીરાજનમ્) | jaya durge shivade | (Text, Collection)
-
| | |
જય નમો વિધિરમણિ | jaya namo vidhiramaNi | (Wiki)
-
| | |
જય ભારતભૂમે ! (રમાકાન્તશુક્લેન વિરચિતં ગીતમ્) | jaya bhAratabhUme ! | (Scan)
-
| | |
જય ભારતમાતા નીરાઞ્જના આરતી (રાષ્ટ્રગીતાઞ્જલિઃ) | jaya bhAratamAtA nIrAnjanA AratI | (Text)
-
| | |
જય ભારતમેદિનિ વિશ્વનુતે (રમાકાન્તશુક્લેન વિરચિતં ગીતમ્) | jaya bhAratamedini vishvanute | (Scan)
-
| | |
જય ભારતિ વન્દે ભારતીમ્ | jaya bhArati vande bhAratIm | (Videos 1, 2, Hindi, Audio)
-
| | |
જય ભારતી વન્દે ભારતીમ્ ૨ (હરેકૃષ્ણમેહેરવિરચિતમ્) | Jaya Bharati, Vande Bharatim 2 | (Text, Videos 1, 2, chalachitra, Collection)
-
| | |
જય શારદે વાગીશ્વરિ | Jaya Sharade Vagishvari | (Audio YouTube)
-
| | |
જયિની ભવ સુરવાણિ | jayinI bhava suravANi | (Wiki)
-
| | |
જયોઽસ્તુતે શ્રીમહન્મઙ્ગલે (સ્વાતન્ત્ર્યવીર સાવરકરવિરચિત મરાઠી ગીતસ્ય સંસ્કૃતાનુવાદઃ) | jayostuteshrImahanmangale | (Video)
-
| | |
જલં અમૂલ્યમ્ સમ્ભાષણ કવિતા (વિજયન્ પટ્ટામ્બી રચિતમ્) | jalaM amUlyam sambhAShaNa kavitA | (Text)
-
| | |
જાગૃહિ જાગૃહિ ભરતપુત્ર | jAgRRihi jAgRRihi bharataputra | (Wiki)
-
| | |
જાગૃહિ ત્વં ભારતીય | jAgRihi tvaM bhAratIya | (Wiki)
-
| | |
જીવનસ્ય લક્ષ્યમેવ | jIvanasya lakShyameva | (Wiki)
-
| | |
જીવાષ્ટકગીતમ્ (કૃષ્ણદાસવિરચિતમ્) | jIvAShTakagItam | (a href="https://youtu.be/MLffqgEQj7o">Video)
-
| | |
જ્યોતિરુદેતિજ્યોતિરુદેતિ | jyotirudetijyotirudeti | (Wiki)
-
| | |
તવચિન્તાસુ (ગીતં ચલચ્ચિત્ર અનુરક્તિ) | tavachintAsu Song from Sanskrit Movie Anurakthi | (Song video, movie)
-
| | |
તસ્મૈ શ્રી ગુરવે નમઃ (વિજયન્ પટ્ટામ્બી રચિતમ્) | tasmai shrI gurave namaH | (Text)
-
| | |
ત્યાગિવર્યઃ ગાન્ધીમહાભાગઃ (વિજયન્ પટ્ટામ્બી રચિતઃ) | tyAgivaryaH | (Text)
-
| | |
ત્રિસિન્ધુતીરે | trisindhutIre | (Video, Audio)
-
| | |
ત્વદીયં સ્વાગતં કુર્મઃ, મહામહનીય મેધાવિન્ | tvadIyaM svAgataM kurmaH, mahAmahanIya medhAvin | (Videos 1, 2)
-
| | |
ત્વાં નમામિ શિવનૃપાલ અર્થાત શિવરાજ ગીતમ્ | tvAM namAmi shivanRRipAla | (Videos 1, 2, 3)
-
| | |
દત્તદિગમ્બર ઇષ્ટદૈવતમ્ | dattadigambaraiShTadaivatam | (Video)
-
| | |
દયાનન્દઃ સ્વામી જયતિ ભુવને ભાસ્કરરુચિઃ (રાષ્ટ્રગીતાઞ્જલિઃ) | dayAnandaH svAmI jayati bhuvane bhAskararuchiH | (Text)
-
| | |
દયાનન્દવીરોયતિર્ભાતુશશ્વત્ (રાષ્ટ્રગીતાઞ્જલિઃ) | dayAnandavIroyatirbhAtushashvat | (Text)
-
| | |
દયાનન્દસરસ્વતીકૃતયઃ (સ્વામીદયાનન્દસરસ્વતીવિરચિતાઃ) | Kritis of Swami Dayanandasarasvati |
-
| | |
દયાનન્દસ્તવઃ (રાષ્ટ્રગીતાઞ્જલિઃ) | dayAnandastavaH | (Text)
-
| | |
દલિતોદ્ધારઃ (રાષ્ટ્રગીતાઞ્જલિઃ) | dalitoddhAraH | (Text)
-
| | |
દશમહાવિદ્યાસ્તુતિઃ (પૂર્ણક્ષ્યાપાવિરચિતમ્) | dashamahAvidyAstutiH | (Audio)
-
| | |
દશરૂપગીતિકા (હરેકૃષ્ણમેહેરવિરચિતમ્) | dasharUpagItikA | (Text and translation, Collection)
-
| | |
દિવ્યં મમ ભારતમ્ (રમાકાન્તશુક્લેન વિરચિતં ગીતમ્) | divyaM mama bhAratam | (Scan)
-
| | |
દુર્ગાર્ચનાગીતિઃ | durgArchanAgItiH | (Scan)
-
| | |
દેવવાણીં વેદવાણીમ્ | devavANIMvedavANIm | (Audio)
-
| | |
દેવવાણી સે દેશ કા કલ્યાણ (સંસ્કૃતગૌરવગાન સંસ્કૃતપ્રચારગીત, હિન્દી) | devavANI se desha kA kalyANa | (Scans 1, 2)
-
| | |
દેવિ દેહિનો બલમ્ | devi dehino balam | (bvp, Videos 1, 2, 3)
-
| | |
દેશગીતિકા (હરેકૃષ્ણમેહેરવિરચિતા) | deshagItikA | (Text and translation, Collection)
-
| | |
દેશો દદાતિ નઃ સર્વસ્વમ્ | desho dadAti naH sarvasvam | (Text, BVP Intro)
-
| | |
દેહિ કેશવ દેહિ માધવ | dehikeshava | (Wiki, Video 1)
-
| | |
ધન્યઃ સહ્યગિરિજાતઃ | dhanyaHsahyagirijAtaH | (Video)
-
| | |
ધ્યેયપથિકસાધક | dhyeyapathikasAdhaka | (Wiki, Videos 1, 2)
-
| | |
નટરાજગીતિકા (હરેકૃષ્ણમેહેરવિરચિતમ્ ત્ર્યમ્બકં યજામહે) | naTarAjagItikA | (Text and translation, Collection)
-
| | |
નન્દકિશોરઃ ક્રીડતિ રે | nandakishoraH krIDati re | (video)
-
| | |
નમસ્તે હે દુર્ગે (હરેકૃષ્ણમેહેરવિરચિતમ્) | namaste he durge | (Text, Collection)
-
| | |
નમો નમો અમ્બ દેવવાણિ | namonamoambadevavANi | (Wiki, Video 1)
-
| | |
નમો નમો ભારતામ્બે | namo namo bhAratAmbe | (Videos 1, 2, 3, 4)
-
| | |
નમો ભગવતિ | namo bhagavati | (Wiki, Videos 1, 2. 3)
-
| | |
નય તવ બાલમિમમ્ યશોદે | naya tava bAlamimam yashode | (gItAni)
-
| | |
નવયોજનાસાફલ્યમ્ (રાષ્ટ્રગીતાઞ્જલિઃ) | navayojanAsAphalyam | (Text)
-
| | |
નવવર્ષગીતમ્ (વિજયન્ પટ્ટામ્બી રચિતમ્) | navavarShagItam | (Text)
-
| | |
નવવર્ષમયમ્ | navavarShamayam | (1, 2)
-
| | |
નવવર્ષશુભગીતમ્ (વિજયન્ પટ્ટામ્બી રચિતમ્) | navavarShashubhagItam | (Text)
-
| | |
નવ સુન્દર ભારત નિર્માણે | nava sundara bhArata nirmANe | (Video)
-
| | |
ન વાઞ્છા વૈ કૃતા વેચ્છા (સંસ્કૃત ગઝલ) | na vA~nChA vai kR^itA vechChA | (Texts 1, 2, 3)
-
| | |
નવ્યગીતમ્ નવવર્ષગીતમ્ (વિજયન્ પટ્ટામ્બી રચિતમ્) | navyagItam | (Text)
-
| | |
નૂતનવર્ષાભિનન્દનમ્ | nUtanavarShAbhinandanam | (Scan)
-
| | |
નૌમિ પુણ્યભારતમ્ (નૌમિ ધર્મપાલિતં પુણ્યભૂમિ-ભારતમ્) | Naumi Punyabharatam | (Scan)
-
| | |
પઠત સંસ્કૃતમ્ | paThata saMskRRitam | (Wiki, Videos 1, 2, 3, 4, 5)
-
| | |
પઠન્તુસંસ્કૃતમ્ | paThantusaMskRRitam | (Video)
-
| | |
પઠ્યતાં હિ સંસ્કૃતમ્ | paThyatAM hi saMskRitam | (gItAni)
-
| | |
પદ્યમય આદર્શ સંસ્કૃત વાક્યાનિ (સંસ્કૃતગૌરવગાન સંસ્કૃતપ્રચારગીત, હિન્દી) | padyamaya Adarsha saMskRita vAkyAni | (Scans 1, 2)
-
| | |
પરશુરામસ્ય વૃત્તં પરં શોભનમ્ | parashurAmasya vRittaM paraM shobhanam | (Text)
-
| | |
પર્વગીતમ્ અથવા ફાગગીતમ્ | parvagItam |
-
| | |
પશ્યતુ વિમલે પક્ષિગણાન્ | pashyatu vimale pakShigaNAn | (Video)
-
| | |
પશ્ય બાલ | pashya bAla | (Video)
-
| | |
પાઠય સંસ્કૃતમ્ | pAThaya saMskRRitam | (Video)
-
| | |
પાઠયેમ સંસ્કૃતમ્ | pAThayemasaMskRRitam | (Wiki, Videos 1, 2, 3)
-
| | |
પાલય સંસ્કૃતમ્ | pAlaya saMskRitam | (Video)
-
| | |
પિબ રે કૃષ્ણરસમ્ | bhajanaM piba re kRRiShNarasam |
-
| | |
પુત્રી મમ ખલુ નિદ્રાતિ | putrI mama khalu nidrAti | (Text, Video)
-
| | |
પુરઃ પુરઃ પ્રયાહિ રે (પુરઃ પુરઃ પ્રગચ્છ રે) | puraH puraH prayAhi re | (Wiki, Videos 1, 2, 3, Audio)
-
| | |
પુરુષોત્તમગીતિકા (હરેકૃષ્ણમેહેરવિરચિતા) | puruShottamagItikA | (Text and translation, Collection)
-
| | |
પૂર્ણબ્રહ્મસ્તોત્રગીતમ્ (કૃષ્ણદાસવિરચિતમ્) | pUrNabrahmastotragItam | (a href="https://youtu.be/VBjy-KdiHcc">Video)
-
| | |
પૂર્ણબ્રહ્મસ્તોત્રમ્ ગીતમ્ (કૃષ્ણદાસવિરચિતમ્) | pUrNabrahmastotram gItam | (Text, Video)
-
| | |
પૂર્ણ વિજય સઙ્કલ્પોઽસ્માકમ્ | pUrNavijayasankalpo asmAkam | (Wiki, Video 1, 2, Hindi)
-
| | |
પ્રણદતિયમુનાતટેમુરલિકા | praNadatiyamunAtaTemuralikA | (Text)
-
| | |
પ્રબુદ્ધાત્મન્ ગાય ગીતમ્ | prabuddhAtmangAyagItam | (Wiki, Video 1)
-
| | |
પ્રભો તં ભારતં રક્ષ (રાષ્ટ્રગીતાઞ્જલિઃ) | prabho taM bhArataM rakSha | (Text)
-
| | |
પ્રયાણગીતમ્ (રાષ્ટ્રગીતાઞ્જલિઃ) | prayANagItam | (Text)
-
| | |
પ્રસરતુ લોકે સંસ્કૃતભાષા | prasaratulokesaMskRRitabhAShA | (Scan)
-
| | |
પ્રાતર્મઙ્ગલમ્ | prAtarmangalam | (Video)
-
| | |
પ્રાર્થનાગીતમ્ કેન્દ્રીયવિદ્યાલયસ્ય | prArthanAgItam kendrIyavidyAlayasya | (Videos Sanskrit, Hindi 1, 2, 3)
-
| | |
પ્રાર્થના રાષ્ટ્રસેવિકાસમિતિ | prArthanA rAShTrasevikAsamiti | (Videos 1, 2, 3, Meaning)
-
| | |
પ્રાર્થયે સુમઙ્ગલમ્ (વિજયન્ પટ્ટામ્બી રચિતમ્) | prArthaye sumangalam | (Text)
-
| | |
પ્રિયં ભારતમ્ | priyaM bhAratam | (Video)
-
| | |
પ્રિયં ભારતમ્ (ચન્દ્રભાનુ ત્રિપાઠી વિરચિતમ્ પ્રકૃત્યા સુરમ્યં) | priyaM bhAratam | (Videos-Text-Translation 1, 2, 3)
-
| | |
પ્રિયકરઃ | priyakaraH | (Video)
-
| | |
પ્રેમાવહતિ મે શ્રાવણાનામ્ | premAvahati me shrAvaNAnAm | (Dance Video)
-
| | |
બચ્ચોં કો સંસ્કૃતશિક્ષા (સંસ્કૃતગૌરવગાન સંસ્કૃતપ્રચારગીત, હિન્દી) | bachchoM ko saMskRitashikShA | (Scans 1, 2)
-
| | |
બલભદ્રગીતામૃતમ્ ૨ (જય જય બલદેવ હરે) | Balabhadra Gitamritam 2 |
-
| | |
બલભદ્રગીતામૃતમ્ | Balabhadra Gitamritam |
-
| | |
બાલકવિતાવલી ૧ (વાસુદેવદ્વિવેદી વિરચિતા સાર્થા હિન્દી) | bAlakavitAvalI 1 with Hindi translation | (Scan)
-
| | |
બાલકવિતાવલી ૨ | bAlakavitAvalI 2 | (Scan)
-
| | |
બાલશુનક કિં કરોતિ રે? | bAlashunaka kiM karoti re? | (Videos 1, 2)
-
| | |
બિના અધ્યાત્મ કે વિજ્ઞાન લાભકારી નહીં (સંસ્કૃતગૌરવગાન સંસ્કૃતપ્રચારગીત, હિન્દી) | binA adhyAtma ke vij~nAna lAbhakArI nahI.n | (Scans 1, 2)
-
| | |
બોધયિત્વા સઙ્ઘભાવમ્ | bodhayitvA sanghabhAvam | (Videos and Text 1, 2, 3, 4, Rashtravandana)
-
| | |
બ્રહ્મવિદાં સરસામૃતભાષે | brahmavidAM sarasAmRRitabhAShe | (Video)
-
| | |
ભજનં હીરમ્ (રામરટત કૃષ્ણરટત) | bhajanaM hIram | (Audio 1, 2)
-
| | |
ભજ ભારતદેશમ્ (ભારતરાષ્ટ્રગીતમ્) | bhaja bhAratadesham | (Text)
-
| | |
ભજ વેદમતમ્ ચિરશાન્તિપથં | Bhaja Vedamatam |
-
| | |
ભજામિ શૈલસુતારમણમ્ | Bhajami Shailasuta Ramanam | (Video, Audio)
-
| | |
ભજે ભારતમ્ દિવ્યદેશમ્ (રમાકાન્તશુક્લેન વિરચિતં ગીતમ્) | bhaje bhAratam divyadesham | (Scan)
-
| | |
ભજેઽહં મુદા ભારતં તં સ્વદેશમ્ (રમાકાન્તશુક્લવિરચિતમ્) | bhaje.ahaM mudA bhArataM taM svadesham | (bvp, Ref)
-
| | |
ભવતુભારતમ્ | bhavatu bhAratam | (Videos 1, 2, 3, 4, 5)
-
| | |
ભવ્યભુવનં ભારતમ્ (માતૃગીતિકા) (હરેકૃષ્ણમેહેરવિરચિતમ્) | bhavyabhuvanaM bhAratam (mAtRigItikA) | (Text and translation, Collection)
-
| | |
ભાતિ મે ભારતમ્ | bhAti me bhAratam | (Text, BVP Intro)
-
| | |
ભાતુભારતમ્ | bhAtubhAratam | (Scans 1, 2)
-
| | |
ભારતં જયતાચ્ચિરમ્ (વિજયન્ પટ્ટામ્બી રચિતમ્) | bhArataM jayatAchchiram | (Text)
-
| | |
ભારતં તતં નુમો ભારતં તં નુમઃ (રાષ્ટ્રગીતાઞ્જલિઃ) | bhArataM tataM numo bhArataM taM numaH | (Text)
-
| | |
ભારતં પુણ્યાસ્પદમ્ | bhArataM puNyAspadam | (Text_
-
| | |
ભારતં મહનીયમ્ (વિજયન્ પટ્ટામ્બી રચિતમ્) | bhArataM mahanIyam | (Text)
-
| | |
ભારતં મહીયતે (વિજયન્ પટ્ટામ્બી રચિતમ્) | bhArataM mahIyate | (Text)
-
| | |
ભારતં વિભારતમ્ (હરેકૃષ્ણમેહેરવિરચિતમ્) | bhArataM vibhAratam | (Text and translation, Collection)
-
| | |
ભારત ઔર અંગ્રેજીશિક્ષા (સંસ્કૃતગૌરવગાન સંસ્કૃતપ્રચારગીત, હિન્દી) | bhArata aura a.ngrejI shikShA | (Scans 1, 2)
-
| | |
ભારતગીતમ્ ૧ (કૃષ્ણમ્માચાર્યરચિતં) | bhAratagItam 1 | (Scan)
-
| | |
ભારતગીતિકા ૧ (ઓડિશા ગીતાનુવાદ ઇદં ભારતં નો જનની જન્મમહી) | Bharata Gitika 1 idaM bhArataM no jananI janmamahI | (Odia song)
-
| | |
ભારતગીતિકા ૨ (અલં ભારતીયા મતાનાં વિભેદૈઃ) | bhAratagItikA 2 | (Scan>)
-
| | |
ભારતગૌરવમ્ ૧ (રાષ્ટ્રગીતાઞ્જલિઃ) | bhAratagauravam 1 | (Text)
-
| | |
ભારતગૌરવમ્ ૨ (ભારતરાષ્ટ્રગીતમ્) | bhAratagauravam 2 | (Text)
-
| | |
ભારતજનતાહમ્ અભિમાનધના વિનયોપેતા (રમાકાન્તશુક્લવિરચિતમ્) | bhAratajanatAham | (Text, Video, Details 1, 2)
-
| | |
ભારતદેશઃ ૧ (રાષ્ટ્રગીતાઞ્જલિઃ દેશોઽસ્તુ ભારતો મે, કીર્ત્યા શ્રિયા સમિદ્ધ) | bhAratadeshaH 1 | (Text)
-
| | |
ભારતદેશઃ ૨ (દિવ્યાત્મા વિશ્વ પ્રકાશતે ભાસ્કર ભારત દેશઃ) | bhAratadeshaH 2 | (Text)
-
| | |
ભારતપ્રશસ્તિઃ ૧ (ભારતરાષ્ટ્રગીતમ્) | bhArataprashastiH 1 | (Text)
-
| | |
ભારતપ્રશસ્તિઃ ૨ (ભારતરાષ્ટ્રગીતમ્) | bhArataprashastiH 2 | (Text)
-
| | |
ભારતભારતીગીતિકા (હરેકૃષ્ણમેહેરવિરચિતા વિજયતાં નો માતૃભૂમી ભારતમ્) | bhAratabhAratIgItikA | (Text and translation, Collection)
-
| | |
ભારતભૂપ્રશસ્તિઃ (ભારતરાષ્ટ્રગીતમ્) | bhAratabhUprashastiH | (Text)
-
| | |
ભારતભૂમિર્વિલસતિ (રમાકાન્તશુક્લેન વિરચિતં ગીતમ્) | bhAratabhUmirvilasati | (Scan)
-
| | |
ભારતભૂમિવન્દના (ભારતરાષ્ટ્રગીતમ્) | bhAratabhUmivandanA | (Text)
-
| | |
ભારતભૂ યશોગીતમ્ (ભારતરાષ્ટ્રગીતમ્) | bhAratabhU yashogItam | (Text)
-
| | |
ભારતભૂષા સંસ્કૃતભાષા | bhAratabhUShAsaMskRRitabhAShA | (Wiki)
-
| | |
ભારતમહિમા (પ્રશસ્યમિત્રશાસ્ત્રીવિરચિતા) | bhAratamahimA | (Scan)
-
| | |
ભારતમાતા કી પ્રિય સન્તાન (સંસ્કૃતગૌરવગાન સંસ્કૃતપ્રચારગીત, હિન્દી) | bhAratamAtA kI priya santAna | (Scans 1, 2)
-
| | |
ભારતમાતા બુધજનગીતા | bhAratamAtA budhajanagItA | (Wiki, 1, 2, 3, 4, 5, 6, Meaning)
-
| | |
ભારતમાત્મનિર્ભરમ્ (હરેકૃષ્ણમેહેરવિરચિતમ્) | bhAratamAtmanirbharam | (Text, Collection)
-
| | |
ભારતમેતન્મમરાષ્ટ્રમ્ | bhAratametanmamarAShTram | (Video Samskrutha Thiruvathira)
-
| | |
ભારતરાષ્ટ્રમ્ | bhAratarAShTram | (Text)
-
| | |
ભારતરાષ્ટ્રવન્દનમ્ (રાષ્ટ્રગીતાઞ્જલિઃ) | bhAratarAShTravandanam | (Text)
-
| | |
ભારતરાષ્ટ્રે પરમર્ષીણાં વિજ્ઞાનં વિજયતામ્ (વિજ્ઞાનગીતમ્) | bhAratarAShTre paramarShINAM vijnAnaM vijayatAm | (Texts 1, 2, BVP Intro)
-
| | |
ભારતવન્દના ૧ (રાષ્ટ્રગીતાઞ્જલિઃ) | bhAratavandanA 1 | (Text)
-
| | |
ભારતવન્દના ૨ (ભારતરાષ્ટ્રગીતમ્) | bhAratavandanA 2 | (Text)
-
| | |
ભારતવન્દના ૩ (ભારતરાષ્ટ્રગીતમ્) | bhAratavandanA 3 | (Text)
-
| | |
ભારતવીરગાથા (પ્રશસ્યમિત્રશાસ્ત્રીવિરચિતા) | bhAratavIragAthA | (Scan)
-
| | |
ભારતસંસ્કૃતિઃસંસ્કૃતભારતી | bhAratasaMskRRitiHsaMskRRitabhAratI | (Wiki)
-
| | |
ભારત સુષમા (ભારતરાષ્ટ્રગીતમ્) | bhArata suShamA | (Text)
-
| | |
ભારતસ્ય વિજયોદ્ઘોષઃ (રાષ્ટ્રગીતાઞ્જલિઃ) | bhAratasya vijayodghoShaH | (Text)
-
| | |
ભારતાખ્યઃ સ્વદેશઃ (રમાકાન્તશુક્લેન વિરચિતં ગીતમ્) | bhAratAkhyaH svadeshaH | (Scan)
-
| | |
ભારતામ્બિકાસ્તુતિઃ | bhAratAmbikAstutiH | (Scan)
-
| | |
ભારતાષ્ટકમ્ | bhAratAShTakam | (Text)
-
| | |
ભારતિમામવ | bhAratimAmava | (Wiki)
-
| | |
ભારતીગીતમ્ (હિન્દી ભારતરાષ્ટ્રગીતમ્) | bhAratIgItam | (Text)
-
| | |
ભારતીય જનતન્ત્રોપલબ્ધય (રાષ્ટ્રગીતાઞ્જલિઃ) | bhAratIya janatantropalabdhaya | (Text)
-
| | |
ભારતીયતા ઔર સંસ્કૃત (સંસ્કૃતગૌરવગાન સંસ્કૃતપ્રચારગીત, હિન્દી) | bhAratIyatA aura saMskRita | (Scans 1, 2)
-
| | |
ભારતીય-યુદ્ધ-વીરાઃ (હરેકૃષ્ણમેહેરવિરચિતાઃ) | bhAratIya-yuddha-vIrAH | (Text, Collection)
-
| | |
ભારતીયા વયમ્ ૧ (વિદ્યાભારતી વાર્ષિક સંસ્કૃત ગીત, ભારતં મે પ્રિયં રાજતે ભૂતલે) | bhAratIyA vayam 1 | (Videos 1, 2, 3, 4)
-
| | |
ભારતીયા વયમ્ ૨ (હરેકૃષ્ણમેહેરવિરચિતમ્ ભારતં નો માતૃ-ભૂમી માનનીયા સ્વયમ્) | bhAratIyA vayam 2 | (Text and translation, Collection)
-
| | |
ભારતીવસન્તગીતિઃ નિનાદય નવીનામયે વાણિ! (જાનકીવલ્લભશાસ્ત્રીવિરચિતા) | bhAratIvasantagItiH ninAdaya navInAmaye vANi! | (Videos 1, 2, 3, 1, 2, )
-
| | |
ભુવનમણ્ડલે નવયુગમુદયતુ (હરેકૃષ્ણમેહેરવિરચિતમ્) | bhuvanamaNDale navayugamudayatu | (Collection)
-
| | |
ભુવમવતીર્ણા નાકસ્પર્ધિની | bhuvamavatIrNAnAkaspardhinI | (Wiki, 1)
-
| | |
ભુવિ સંસ્કૃત વાઙ્મધુરા મહિતા | bhuvi saMskRRita vAngmadhurA mahitA | (Text)
-
| | |
ભૂતનાથાષ્ટકગીતમ્ (કૃષ્ણદાસવિરચિતમ્) | bhUtanAthAShTakagItam | (Videos 1, 2)
-
| | |
ભૂમિરિયં બલિદાનસ્ય | bhUmiriyaM balidAnasya | (Video, Scan, Kannada, Hindi Video)
-
| | |
ભો શમ્ભો શિવશમ્ભો સ્વયમ્ભો | bho shambho shivashambho svayambho | (Text, Videos 1, 2, 3)
-
| | |
મચ્ચિત્તે સન્નિધિં કુરુ (વિજયન્ પટ્ટામ્બી રચિતમ્) | machchitte sannidhiM kuru | (Text)
-
| | |
મધુમાસનવોઽયમ્ | madhumAsanavo.ayam | (Video)
-
| | |
મનશ્શુદ્ધ્યતિ જગત્ શુદ્ધ્યતિ (સંગીતાવલિઃ) | manashshuddhyati jagat shuddhyati | (video)
-
| | |
મનસા સતતં સ્મરણીયમ્ | manasA satataa MsmaraNIyam | (Wiki, Videos 1, 2, 3, 4, 5)
-
| | |
મમદેવાઃ માતાપિતરૌ ગુરવો જ્યેષ્ઠાઃ દેવાઃ ખલુ | mamadevAH | (1, 2)
-
| | |
મમ દેશો ભારતં મમ ભાષા સંસ્કૃતમ્ | mamadeshaH bhAratam | (Videos 1, 2, 3, 4)
-
| | |
મમ ભારતં વિજયતે (રમાકાન્તશુક્લેન વિરચિતં ગીતમ્) | mama bhArataM vijayate | (Scan)
-
| | |
મમ ભાષા સંસ્કૃતમ્ (વિજયન્ પટ્ટામ્બી રચિતમ્) | mama bhAShA saMskRRitam | (Text)
-
| | |
મમ માતા (કલ્યે બુધ્યતિ મમ જનની) | mama mAtA My Mother | (Translation, Audio YouTube, Author's Introcution)
-
| | |
મમ માતા દેવતા (અતિસરલા, મયિ મૃદુલા) | mama mAtA devatA | (Wiki, Videos 1, 2, 3, 4, 5)
-
| | |
મલ્હારગીતમ્ | malhAragItam | (Video, Marathi, Info)
-
| | |
મહર્ષિમહિમા (પ્રશસ્યમિત્રશાસ્ત્રીવિરચિતા) | maharShimahimA | (Scan)
-
| | |
મહાપ્રાણદીપં શિવમ્ | mahAprANadIpaM shivam | (Videos 1, 2)
-
| | |
મહામહનીય મેધાવિન્ | mahAmahanIya medhAvin | (gItAni)
-
| | |
મહામાયાષ્ટકગીતમ્ (કૃષ્ણદાસવિરચિતમ્) | mahAmAyAShTakagItam | (Video)
-
| | |
મહામાયે ! કો નુ ભણતુ મહિમાનં ! | mahAmAye | (Scan)
-
| | |
માઁ મઙ્ગલાષ્ટકમ્ ગીતમ્ (કૃષ્ણદાસવિરચિતમ્) | mA.N mangalAShTakam gItam | (English, Video)
-
| | |
માતઃ ચન્દિર એકાકી | mAtaH chandira ekAkI | (gItAni)
-
| | |
માતઃ મદીયે (સંસ્કૃતાનુવાદઃ) | mAtaH madIye | (Videos 1, Original 1, 2, 3)
-
| | |
માતૃભૂમિવન્દના (ભારતરાષ્ટ્રગીતમ્) | mAtRRibhUmivandanA | (Text, Audio)
-
| | |
માતૃભૂમિસૂક્તમ્ (ભારતરાષ્ટ્રગીતમ્) | mAtRRibhUmisUktam | (Text)
-
| | |
માતૃભૂમિસ્તવઃ (રાષ્ટ્રગીતાઞ્જલિઃ) | mAtRRibhUmistavaH | (Text)
-
| | |
માતૃભૂમી પ્રાર્થના સાર્થા (રાષ્ટ્રીય સ્વયંસેવક સઙ્ઘ પ્રાર્થના નમસ્તે સદા વત્સલે) | Prayer to Motherland | (Audio 1, Info 1, 2, Hindi, Info, Marathi)
-
| | |
માતૃભૂમે સદા શક્તિસઞ્ચારિકે (રાષ્ટ્રગીતાઞ્જલિઃ) | mAtRRibhUme sadA shaktisanchArike | (Text)
-
| | |
માતૃશક્તિવૈભવગીતમ્ વિશ્વશક્તિર્માતૃશક્તિઃ ભરતભૂતલમણ્ડિતા | mAtRRishaktivaibhavagItam | (Video, Audio)
-
| | |
માતૃસ્નેહઃ ૨ (વિજયન્ પટ્ટામ્બી રચિતમ્ માતાઽસ્તિ મામક ગેહે) | mAtRRisnehaH 2 | (Text)
-
| | |
માતૃસ્નેહઃ (વિજયન્ પટ્ટામ્બી રચિતમ્) | mAtRRisnehaH | (Text)
-
| | |
માધવ! ત્વં નહિ યાહિ વિદેશમ્ | mAdhava! tvaM nahi yAhi videsham | (Scan)
-
| | |
માધવ! મામુદ્ધર નિજદાસમ્ | mAdhava! mAmuddhara nijadAsam | (Scan)
-
| | |
માધવ! સ્મરસિ ન ગોકુલવાસમ્? | mAdhava! smarasi na gokulavAsam? | (Scan)
-
| | |
માનસં મમ વિકસિતં કુરુ | mAnasaM mama vikasitaM kuru | (Text, Translation, Tagore, Audio 1, Bengali Audio 1, 2)
-
| | |
માનસચિન્તયગીતમ્ (નિષ્કામાનન્દબ્રહ્મચારીવિરચિતમ્) | mAnasachintayagItam | (Gujarati, Swaminarayan Sampradaya 1, 2, 3, 4)
-
| | |
માનસ! પિબ રે શ્યામરસમ્ | mAnasa! piba re shyAmarasam | (Scan)
-
| | |
માલતિ! અવરોધય નિજબાલમ્ | mAlati! avarodhaya nijabAlam | (Scan)
-
| | |
માહાત્મ્યં દેવવાચઃ (પ્રશસ્યમિત્રશાસ્ત્રીવિરચિતમ્) | mAhAtmyaM devavAchaH | (Scan)
-
| | |
મુનિવરવિકસિત કવિવરવિલસિત મઞ્જુલમઞ્જૂષા સુન્દરસુરભાષા | munivaravikasita | (Wiki, Videos 1, 2, 3, 4)
-
| | |
મુમ્બાપુરીવિશ્વવિદ્યાલયગીતમ્ | mumbApurIvishvavidyAlayagItam | (audio, videos 1 , 2, 3, 3, 4)
-
| | |
મૂઢતા કી નિશાની (સંસ્કૃતગૌરવગાન સંસ્કૃતપ્રચારગીત, હિન્દી) | mUDhatA kI nishAnI | (Scans 1, 2)
-
| | |
મૃદપિચચન્દનમ્ | mRRidapichachandanam | (Wiki, Videos 1, 2, 3, 4, 5)
-
| | |
મૃદુમય કિસલયે ન લિખતિ સા | mRRidumayakisalayenalikhatisA | (Malayalam)
-
| | |
મેધાં દેહિ સરસ્વતિમાતઃ | medhAMdehisarasvatimAtaH | (Wiki)
-
| | |
મૈત્રીં ભજત અખિલહૃજ્જેત્રીમ્ (વ્હી. રાઘવન વિરચિતમ્) | maitrIM bhajata | (Text, Videos 1, 2, 3, 4, 5, 6)
-
| | |
મોક્ષ્યસ્તોત્રગીતમ્ (કૃષ્ણદાસવિરચિતમ્) | mokShyastotragItam |
-
| | |
યમુનાગીતમ્ (હરેકૃષ્ણમેહેરવિરચિતમ્) | yamunAgItam | (Text and translation, Collection, Video)
-
| | |
યહ સંસ્કૃત સે કૈસા વિરાગ (સંસ્કૃતગૌરવગાન સંસ્કૃતપ્રચારગીત, હિન્દી) | yahasaMskRitasekaisAvirAga | (Scans 1, 2)
-
| | |
યહ હમારી દેવભાષા (સંસ્કૃતગૌરવગાન સંસ્કૃતપ્રચારગીત, હિન્દી) | yaha hamArI devabhAShA | (Scans 1, 2)
-
| | |
રક્તદાનમ્ (રાષ્ટ્રગીતાઞ્જલિઃ) | raktadAnam | (Text)
-
| | |
રચયન્તિ કાઞ્ચન-શકુન્તાસ્સ્વં મમભારતદેશઃસોઽયમ્ (હરેકૃષ્ણમેહેરવિરચિતમ્) | rachayanti kAnchana-shakuntAssvaM mamabhAratadeshaHso.ayam | (Text and translation, Videos 1, 2, chalachitra, Collection)
-
| | |
રત્નગર્ભા ધરા સુસ્મિતા શ્યામલા, સંસ્કૃતં બોધકં ભારતં ભૂતલે | ratnagarbhA dharA susmitA shyAmalA | (Text, BVP Intro, Video)
-
| | |
રક્ષણં રાષ્ટ્રરક્ષણમ્ | rakShaNaM rAShTrarakShaNam | (Text, BVP Intro)
-
| | |
રાઘવ ! પુનરવતારં ધર હે ! | rAghavapunaravatAraMdharahe | (Scan)
-
| | |
રાધાકૃપાસ્તોત્રમ્ ગીતમ્ (કૃષ્ણદાસવિરચિતમ્) | rAdhAkRRipAstotram gItam | (Text)
-
| | |
રાધિકે! રાધય ત્વં મુદા માધવમ્ | rAdhike! rAdhaya tvaM mudA mAdhavam | (Scan)
-
| | |
રાધે! રાધય નન્દકુમારમ્ | rAdhe! rAdhaya nandakumAram | (Scan)
-
| | |
રામરઘુનાથાષ્ટકમ્ ગીતમ્ (કૃષ્ણદાસવિરચિતમ્) | rAmaraghunAthAShTakam gItam | (English)
-
| | |
રાષ્ટ્રકુસુમાઞ્જલિઃ (રાષ્ટ્રગીતાઞ્જલિઃ) | rAShTrakusumAnjaliH | (Text)
-
| | |
રાષ્ટ્રગાનમ્ (રાષ્ટ્રગીતાઞ્જલિઃ) | rAShTragAnam | (Text)
-
| | |
રાષ્ટ્રધ્વજં નમામિ | rAShTradhvajaM namAmi | (Video)
-
| | |
રાષ્ટ્રધ્વજગીતમ્ (રાષ્ટ્રગીતાઞ્જલિઃ) | rAShTradhvajagItam | (Text)
-
| | |
રાષ્ટ્રધ્વજવન્દનમ્ (ભારતરાષ્ટ્રગીતમ્) | rAShTradhvajavandanam | (Text)
-
| | |
રાષ્ટ્રપ્રહરી (રાષ્ટ્રગીતાઞ્જલિઃ) | rAShTrapraharI | (Text)
-
| | |
રાષ્ટ્રભારતી ભવતુ સંસ્કૃતમ્ | rAShTrabhAratI bhavatu saMskRitam | (Scan)
-
| | |
રાષ્ટ્રરક્ષા (રાષ્ટ્રગીતાઞ્જલિઃ) | rAShTrarakShA | (Text)
-
| | |
રાષ્ટ્રરક્ષાવિધૌ યાસ્તિ કાષ્ઠા પરા | rAShTrarakShAvidhau yAsti kAShThA parA | (Text, BVP Intro)
-
| | |
રાષ્ટ્રસન્દેશઃ (રાષ્ટ્રગીતાઞ્જલિઃ) | rAShTrasandeshaH | (Text)
-
| | |
રાષ્ટ્રસૂક્તમ્ (ભારતરાષ્ટ્રગીતમ્) | rAShTrasUktam | (Scan 1, 2, 3, )
-
| | |
રાષ્ટ્રસેવનકાર્યમેતત્ | rAShTrasevanakAryametat | (gItAni, Video)
-
| | |
રાષ્ટ્રિય કર્તવ્યમ્ (રાષ્ટ્રગીતાઞ્જલિઃ) | rAShTriya kartavyam | (Text)
-
| | |
રાષ્ટ્રિય જાગરણમ્ (રાષ્ટ્રગીતાઞ્જલિઃ) | rAShTriya jAgaraNam | (Text)
-
| | |
રાષ્ટ્રોદ્બોધનમ્ (રાષ્ટ્રગીતાઞ્જલિઃ) | rAShTrodbodhanam | (Text)
-
| | |
લસતિ ભારતી ભારતે સદા | lasati bhAratI bhArate sadA | (Text_
-
| | |
લહરી-ભીત્યા નૌકા વૈ (હરેકૃષ્ણમેહેરવિરચિતમ્) | laharI-bhItyA naukA vai | (Text, Collection)
-
| | |
લક્ષ્યમસ્તિ નિશ્ચિતમ્ | lakShyamasti nishchitam | (Videos 1, 2)
-
| | |
લોકતન્ત્રં જયેત્ (રાષ્ટ્રગીતાઞ્જલિઃ) | lokatantraM jayet | (Text)
-
| | |
વદન્તુ સંસ્કૃતં સર્વે (અનન્ત પંઢરીનાથ કુલકર્ણીરચિતમ્) | vadantu saMskRRitaM sarve | (Text)
-
| | |
વદ મિત્ર વદ સંસ્કૃતમ્ (જય ભગવાન શાસ્ત્રી વિરચિતા) | vada mitra vada saMskRRitam | (Videos 1, 2)
-
| | |
વન્દના | vandanA | (Scan)
-
| | |
વન્દે તાં સુરભારતીમ્ | vande tAM surabhAratIm | (Scan)
-
| | |
વન્દે ત્વાં ભૂદેવીં આર્ય માતરમ્ | vande tvAM bhUdevImArya mAtaram | (Videos 1, 2, 3, Audio and Text 1, 2, 3, 4, Rashtravandana)
-
| | |